Bothmer képzés

Az újonnan induló képzésről

2024. őszén tervezzük az új, négy éves részidős képzés indulását. Ez lesz a tizenegyedik Bothmer – képzés Magyarországon.

A hallgatók a képzés során megismerkednek a 32 alapgyakorlattal, azok embertani hátterével. Tanulmányozzák a Waldorf – iskolák testnevelés tantervét, az egyes életkori sajátosságokhoz igazodó játékokat és gyakorlatokat.

A Bothmer – gimnasztika mellett helyet kapnak művészeti és elméleti órák, például anatómia, agyagozás, formarajz, dráma, zene, euritmia, masszázs, bevezetés más mozgásművészetekbe. 

A képzés minden hónap egy hétvégéjén, péntek estétől vasárnap délig tart. Része évente egy tavaszi és egy őszi intenzív hétvége, (csütörtöktől vasárnapig) és egy nyári tábor is. Utóbbi a 4 év alatt legalább egyszer nemzetközi tábor, mely külföldi utazással járhat.

Tanárok

A képzést magyar Bothmer-tanárok vezetésével indítjuk. 

A hallgatók az intenzív hétvégéken és a nyári táborokban találkozhatnak nemzetközi tanárokkal. 

A képzés magyar Bothmer – tanárai és munkatársai: Baditz László, Fehér Anna,  Karkus Ottó, Kriston Genovéva, Szalay László, Szűcs Márton, Vágány Laura és Varga-Szemes László.

A képzés művészeti és elméleti óráit magyar Waldorf – pedagógusok vezetik.

Megszerezhető képesítések

A Magyarországon működő képzés a BOTHMER MOVEMENT INTERNATIONAL tagozata.

Hasonló képzések működnek számos európai országban, a hallgatók a nemzetközi nyári képzéseken találkoznak egymással, mely mindig más európai városban kerül megrendezésre. 

A hallgatók tanulmányaik sikeres végeztével a BOTHMER MOVEMENT INTERNATIONAL gyermek és / vagy felnőtt-oktatói diplomáját szerezhetik meg.

A gyermekoktatói diploma lehetőséget nyújt a Waldorf-iskolákban 1-6. osztályig a Mozgás és testnevelés, és 13. osztályig Bothmer-gimnasztika, majd egy  kiegészítő modul elvégzése után a 8. osztályig Mozgás és testnevelés tantárgy  tanítására.

A felnőttoktatói diploma lehetőséget nyújt a Bothmer-gimnasztika oktatására felnőtteknek.

Tandíj

A képzés díja jelenleg 400.000 Ft/év egyösszegű kifizetés esetén vagy 35.000 Ft/hó.  

A 2024-es képzés indulásáig ez még változhat. 

Egyéni elbírálással részletfizetési kedvezmény kérhető.

Két- három alkalmas nyílt hétvégék kerülnek majd meghirdetésre a képzés indulása előtt. Ezeken a nyílt hétvégéken még elköteleződés nélkül lehet majd részt venni, ezek nem képezik a képzés részét, ezért ingyenesek.            

A képzés első éve (alapozó év) nyitott. A hallgatók az év végén dönthetnek tanulmányaik folytatásáról.

A képzés helyszíne

Solymár Fészek,

A Fészek Waldorf Iskola sportcsarnoka 

2083 Solymár, Váralja utca